DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: A 3D printed Disney logo is seen in front of the ESPN+ website in this illustration taken on July 13, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Studioul hollywoodian Disney, care împlineşte 100 de ani în 2023, a prezentat joi, la Londra, evenimentele planificate în Europa pentru a sărbători această aniversare, printre care un concert itinerant în cadrul căruia vor fi interpretate unele dintre cele mai cunoscute melodii din istoria studioului, informează AFP, potrivit agerpres.

La 16 octombrie 1923, Walt Disney a înfiinţat Disney Brothers Cartoon Studio, primul său studio de animaţie. De atunci, studioul, care a creat „Bambi”, s-a diversificat foarte mult, cu parcuri tematice, platforme de streaming şi multe altele.


Citeşte şi: Un mort şi patru răniţi într-un atac cu cuţit lângă Milano (VIDEO); fotbalistul Pablo Mari, printre victime – Black News

„În ultimii 100 de ani, am văzut cum Disney s-a schimbat, începând cu unul dintre primele desene animate sonorizate (un film cu Mickey Mouse din 1928) şi prezentându-se în prezent prin Disney+ ca un serviciu de streaming”, a declarat Nicole Morse, vicepreşedinte al strategiei de brand pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa la Walt Disney Company, în timpul prezentării evenimentelor planificate pentru a marca această aniversare.

„De-a lungul anului 2023, Disney va aduce un omagiu personajelor şi poveştilor din acest prim secol de minuni şi va prezenta un program de sărbători sub numele Disney 100”, a anunţat studioul într-un comunicat.

Disney va pleca în turneu în Europa cu Hollywood Sound Orchestra, care va interpreta cele mai faimoase melodii din istoria studioului, printre care cele din „Frumoasa şi Bestia”, „Mary Poppins” şi „Encanto”, precum şi fragmente din universurile Pixar, Star Wars şi Marvel.

Vezi şi: Bombardamentele ruse nu ne vor frânge, declară Zelenski, care a stat în întuneric lângă epava unei drone – VIDEO – Black News

În Franţa, pe tot parcursul anului 2023, Disney „se angajează să ofere 100.000 de experienţe de divertisment” organizaţiilor caritabile şi spitalelor de pediatrie partenere.

La Disneyland Paris, pe 16 octombrie 2023, vizitatorii „vor avea parte de un program de festivităţi inedit, care va include întâlniri exclusive cu personajele” universului Disney, a promis studioul.