DISTRIBUIȚI

Trei înalți oficiali americani din domeniul securității au avut o convorbire video cu un grup de omologi ucraineni pentru a discuta despre ajutorul militar acordat Kievului, a declarat sâmbătă șeful de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski, transmite Reuters , informează mediafax.

„Am discutat despre furnizarea în continuare a asistenței necesare țării noastre, în special vehicule, arme și muniții”, a scris Andriy Yermak pe Telegram.


Citește și : Biden: Mandatul de arestare al CPI împotriva lui Putin pentru crime de război este ‘justificat’

Acesta a precizat că el, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, generalul de rang înalt Valeriy Zaluzhnyi și alți câțiva comandanți și oficiali de rang înalt au participat la întâlnire.

Partea americană a fost reprezentată de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, comandantul militar Mark Milley și consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Kievul încearcă să adune arme de la susținătorii săi occidentali pentru a organiza o contraofensivă și a încerca să recupereze teritoriul capturat de Moscova anul trecut.

Yermak a adăugat că Zelenski s-a alăturat la finalul reuniunii pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de Rusia de la invazia sa de acum aproape 13 luni.

Citește și : SUA ‘încurajează’ Turcia să ratifice ‘rapid’ aderarea Suediei la NATO

„I-am informat pe aliații noștri în detaliu despre situația actuală de pe front, operațiunile de luptă în cele mai dificile zone, precum și despre nevoile urgente ale armatei ucrainene”, a declarat Yermak.

Forțele ucrainene au continuat vineri să reziste asalturilor rusești asupra orașului în ruină Bakhmut.