DISTRIBUIȚI
Twitter

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, se va întâlni săptămâna viitoare la Geneva cu omologul său rus, Nikolai Patruşev, cu privire la controlul armelor şi rolul Iranului în conflictul sirian, a anunţat joi un reprezentant al administraţiei americane, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Această reuniune este o urmare a controversatului summit organizat în iulie la Helsinki între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin.


Citește și : Kim Jong-Un denunță „forţele ostile” responsabile de sancţiuni „scelerate”

Donald Trump şi-a atras critici pentru că a spus că nu are motive să creadă propriile sale servicii de informaţii mai mult decât pe şeful Kremlinului cu privire la problema unei presupuse ingerinţe ruseşti care l-ar fi putut ajuta să câştige alegerile prezidenţiale în 2016.

Foarte puţine detalii au fost furnizate de Casa Albă despre discuţiile ţinute între patru ochi de Trump cu Putin, dar reprezentantul administraţiei a informat despre o listă de teme evocate de cei doi conducători.

Potrivit lui, subiectul cel mai important al summitului a fost războiul din Siria, în special rolul Iranului în acest conflict şi situaţia umanitară în ţară.

Trump şi Putin au convenit că iranienii trebuie să părăsească Siria, dar Rusia consideră aceasta ca o sarcină dificilă, a continuat acelaşi oficial al Casei Albe.

Citește și : Turcia nu își dorește să aibă dispute cu Statele Unite (Cavusoglu)

De la sfârşitul întrevederii sale cu Putin, Donald Trump i-a pus la curent în 15 minute pe secretarul de stat Mike Pompeo şi pe ambasadorul american în Rusia, Jon Huntsman despre conţinutul discuţiilor, a mai spus el.

Reprezentantul administraţiei americane a subliniat că Trump i-a spus lui Putin că orice ingerinţă rusă în alegerile americane trebuie stopate în 2018, în timp ce alegeri la jumătatea mandatului sunt prevăzute în noiembrie în SUA.