DISTRIBUIȚI
stirileprotv.ro

Responsabili militari americani şi nord-coreeni s-au întâlnit duminică la graniţa dintre cele două Corei pentru a organiza repatrierea rămăşiţelor unor soldaţi americani ucişi în timpul Războiului din Coreea, a relatat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Repatrierea rămăşiţelor americanilor care au murit în timpul conflictului din 1950-1953 face parte dintr-un acord semnat între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump la întâlnirea lor istorică de luna trecută.


Citește și : Trump va candida pentru un nou mandat în 2020 (presă)

Discuţiile între militari au început duminică în satul de frontieră Panmunjom, unde a fost semnat armistiţiul Războiului din Coreea, în zona demilitarizată (DMZ), a precizat Yonhap, care citează un oficial sud-coreean.

În imagini transmise de televiziune s-au putut vedea vehicule cu plăcuţe de înmatriculare ale armatei americane îndreptându-se spre frontiera puternic păzită. Zeci de sicrie menite a transporta rămăşiţele au fost direcţionate în ultimele săptămâni, conform mass-media, spre partea de sud a frontierei.

Citește și : Theresa May atenționează: „Riscăm să nu mai fie niciun Brexit”