DISTRIBUIȚI

Directorul spitalului Antony din regiunea pariziană, Julien Lenglet, a apreciat marţi că festivităţile de Crăciun şi Anul Nou ar trebui interzise anul acesta, deoarece ar putea genera un nou val de infectări cu coronavirus, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Lenglet a făcut ‘fără ezitare’ afirmaţia, la postul de radio RMC. El a avertizat că petrecerile de Crăciun şi Saint Sylvestre – denumirea franceză a sărbătorii de sfârşit de an – ar putea crea ‘o aglomerare gigantică a mai multe generaţii, care ar putea fi la originea unui eventual al treilea val’ de COVID-19.


Citește și : PACE în Nagorno-Karabah! Sub umbrela Rusiei, statele beligerante au semnat acordul

În Franţa este în vigoare de la sfârşitul lui octombrie a doua interdicţie de circulaţie de anul acesta. Unii politicieni şi experţi în domeniul sănătăţii speră că măsurile de limitare a epidemiei ar putea permite redeschiderea ţării înainte de sărbătorile de iarnă, dacă numărul zilnic de cazuri va scădea.

Citeşte şi: Petrecere cu COVID la Casa Albă! Un ministru şi un activist republican au plecat acasă infectaţi

De la începutul epidemiei, în Franţa s-au confirmat 1,8 milioane de cazuri de infectare, bilanţ depăşit de numai trei ţări – Statele Unite, India şi Brazilia.