DISTRIBUIȚI
ABC

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi recapătă speranţa de a-şi reface legăturile cu Statele Unite ale Americii, aflate în prezent la cel mai scăzut nivel, după victoria preşedintelui ales al SUA, Joe Biden, care a promis în timpul campaniei electorale să pună capăt procesului de ieşire a ţării sale din această organizaţie internaţională, transmite duminică EFE, potrivit agerpres

„Felicitări preşedintelui ales Joe Biden şi vicepreşedintelui ales Kamala Harris. Colegii mei de la OMS şi cu mine suntem nerăbdători să lucrăm cu dumneavoastră şi cu echipele dumneavoastră”, a declarat directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus.


Citește și : Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte american

Într-un mesaj difuzat pe Twitter, Tedros a amintit că „o criză precum cea provocată de pandemia de COVID-19 demonstrează importanţa solidarităţii în protejarea vieţilor şi a mijloacelor de subzistenţă”.

SUA sunt ţara cea mai afectată de coronavirus la nivel mondial, cu aproape 10 milioane de cazuri de îmbolnăvire şi 233.000 asociate acestei boli.

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a acuzat OMS că nu a acţionat la timp pentru a stăvili răspândirea coronavirusului şi că a acoperit China, care – potrivit actualului lider de la Casa Albă – a ascuns restului lumii informaţii importante despre noul virus în prima fază a pandemiei.

Trump a ordonat retragerea ţării sale din OMS, cu începere din 6 iulie 2021, însă Biden a declarat că, dacă va câştiga scrutinul prezidenţial, va anula această decizie chiar din prima zi a mandatului său.

Citește și : Obama l-a felicitat pe Biden: ‘Suntem norocoşi că Joe are tot ce trebuie pentru a fi preşedinte’