DISTRIBUIȚI
Adevarul.ro

Este prematur să fie avansate prognoze precise cu privire la creşterea economică din 2020 în China şi la nivel mondial, după epidemia de coronavirus, a declarat joi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, transmite Reuters, scrie agerpres.

FMI îşi revizuieşte încă prognozele privind creşterea economică în China şi analizează impactul epidemiei asupra economiei mondiale, a declarat Georgieva la o conferinţă de presă organizată la Rabat, capitala Marocului, unde a discutat despre pregătirile pentru reuniunile FMI şi Băncii Mondiale care vor avea loc în luna octombrie 2021 la Marrakech.


Citește și : Macron condamnă ‘cu cea mai mare fermitate’ atacurile comise de regimul al-Assad în nord-vestul Siriei

Luna trecută, FMI a anunţat că se aşteaptă ca ritmul de creştere al economiei mondiale să accelereze de la 2,9% în 2019, la 3,3% în 2020 şi la 3,4% în 2021.

„Sperăm în continuare că impactul va fi unul de forma unei curbe în V” cu un declin semnificativ în China şi o relansare semnificativă după ce virsul va fi ţinut sub control. Dar nu excludem posibilitatea să avem un scenariu diferit de genul unei curbe în U, în care impactul va fi unul mai de durată”, a adăugat Georgieva.

Directorul FMI a mai apreciat că datoria Argentinei este nesustenabilă, precizând că în zilele următoare se va întâlni cu ministrul Economiei din Argentina, Martin Guzman, pentru a discuta modul în care FMI poate fi de ajutor. Georgieva a spus că FMI este dispus să ajute Argentina să îşi stabilizeze economia dar mai întâi autorităţile de la Buenos Aires trebuie să poarte negocieri cu creditorii.

Citește și : Liderii europeni îşi etalează divergenţele la sosirea la summitul bugetului UE