DISTRIBUIȚI
cnbc.com

Christopher Wray, directorul Biroului Federal de Investigaţii din SUA, este supus unor presiuni politice enorme din cauza modului în care s-a derulat ancheta FBI care l-a vizat pe fostul consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn, scrie mediafax.

Michael Flynn a pledat vinovat în decembrie 2017 că a mințit Biroul Federal de Investigații în privința conversațiilor avute cu Serghei Kislyak, ambasadorul rus la Washington din acea perioadă. Investigaţia se derula în cadrul anchetei mai ample a procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele electorale ruse şi presupusa colaborare a echipei lui Donald Trump cu Moscova.


Citește și : Marea Britanie devine ţara europeană cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19

Acum, oficiali republicani de rang înalt din cadrul Comisiei pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor i-au trimis o scrisoare directorului FBI, Christoper Wray, în care îi cer să reexamineze ancheta care l-a vizat pe Michael Flynn şi să admită „nereguli” comise de Biroul Federal de Investigaţii, relatează site-ul de ştiri Axios.com.

În plus, conform postului Fox News, congresmenii republicani Jim Jordan şi Mike Johnson cer audierea unui misterios agent FBI, Joe Pientka, care a participat în ianuarie 2017 la intervievarea în Casa Albă care a condus la inculparea lui Michael Flynn.

Documente FBI arată că agenţii care s-au ocupat de anchetă aveau obiectivul de a-l face pe Michael Flynn „să mintă” în privinţa contactelor cu oficiali ruşi „pentru a obţine inculparea sau demiterea”. Documentele FBI – care conţin note scrise în cadrul interogatoriilor – au fost furnizate Departamentului Justiţiei în cadrul reexaminării cazului Michael Flynn.

Congresmenii solicită ca FBI să furnizeze toate documentele relevante până pe 18 mai. În contextul vicierii anchetei, pronunţarea sentinţei în cazul generalului Michael Flynn, care a fost şi director al Agenţiei de Informaţii Militare (DIA) în intervalul 2012-2014, a fost amânată de câteva ori.

Citește și : Mexicul a primit primele 211 ventilatoare de la ‘prietenul’ Trump

„Ceea ce i s-a întâmplat generalului Michael Flynn, un erou de război, nu ar trebui permis să i se întâmple vreodată din nou vreunui cetăţean al SUA”, a declarat Donald Trump recent. Întrebat dacă l-ar graţia pe Michael Flynn în cazul unei condamnări, preşedintele a precizat: „Mie mi se pare că va fi exonerat. Nu ştiu dacă va fi necesară utilizarea prerogativelor de graţiere”.

Conform site-ului Axios.com, liderul de la Casa Albă pare dispus să îi retragă susţinerea lui Christopher Wray, pe care l-a numit în funcţia de director FBI după demiterea lui James Comey. Donald Trump ar vrea să îl demită pe Christopher Wray, dar probabil nu va face acest lucru înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie, au declarat oficiali citaţi de Axios.com.