DISTRIBUIȚI
cnbc.com

Directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Christopher Wray, a declarat că nu a sesizat ‘nicio urmă de interferenţă’ din partea Casei Albe în ancheta în desfăşurare cu privire la presupusa ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, transmite Reuters, conform agerpres.

Vorbind public pentru prima oară de la confirmarea sa la şefia FBI, Wray şi-a exprimat joi încrederea în Robert Mueller, procurorul special care investighează dacă echipa de campanie a lui Trump a conspirat cu Rusia în timpul alegerilor.


‘Vă pot spune cu toată încrederea că nu am detectat nicio urmă de interferenţă cu această anchetă’, a declarat Wray, într-un panel de discuţii la Summitul pentru informaţii şi securitate naţională, desfăşurat la Washington.

Citeşte şi: Cutremur foarte puternic în largul coastelor Mexicului. Cinci oameni au murit –FOTO/VIDEO

Christopher Wray a fost instalat la conducerea FBI după demiterea predecesorului său, James Comey, de către preşedintele Trump în luna mai.

Într-un interviu acordat NBC după demiterea lui Comey, Trump a recunoscut că s-a gândit la ‘chestia cu Rusia’ atunci când a luat această decizie.

Ulterior, James Comey a declarat în Congres că, după părerea sa, Trump încercase să-l determine să abandoneze o anchetă a FBI referitoare la fostul consilier pentru securitate naţională al preşedintelui, Michael Flynn, în cadrul investigaţiei mai largi cu privire la rolul Rusiei, o mărturie care a ridicat întrebări cu privire la potenţiala tentativă a lui Trump de a obstrucţiona justiţia.

Consilieri şi aliaţi ai lui Trump au pus la îndoială independenţa şi credibilitatea lui Mueller, arătând că acesta şi-a angajat avocaţi care au făcut donaţii Partidului Democrat.

Citeşte şi: CATASTROFALA Irma a ucis 14 oameni în Caraibe şi se îndreaptă cu putere spre Florida – FOTO/VIDEO

Christopher Wray a susţinut însă că are un ‘enorm respect’ pentru Mueller, la rândul său fost director al FBI, pe care Biroul îl sprijină în anchetă prin agenţi dedicaţi şi alte resurse.

Wray şi-a reiterat de asemenea încrederea într-un raport din luna ianuarie redactat de agenţiile americane de informaţii care concluziona că Rusia a interferat în scrutinul din 2016, încercând să-i încline rezultatul în favoarea lui Trump, o concluzie contestată de preşedinte.

Înainte de confirmarea sa ca director al FBI, Wray a avut acces doar la o versiune neclasificată a acestui raport. ‘Nu am niciun motiv să pun la îndoială concluziile la care au ajuns oamenii muncitori care l-au elaborat’, a mai afirmat Wray.