DISTRIBUIȚI

Directorul Centrului spaniol de alerte sanitare, Fernando Simon, care conduce răspunsul Spaniei la epidemia de coronavirus şi se află în contact direct cu premierul Pedro Sanchez, a primit rezultat pozitiv la testul pentru acest virus, a anunţat luni un oficial din sistemul sanitar, Maria Jose Sierra, citată de Reuters, potrivit agerpres.

Maria Jose Sierra a declarat luni, în cadrul conferinţei de presă organizate zilnic, unde l-a înlocuit pe Fernando Simon, că evoluţia infecţiilor zilnice s-a modificat după introducerea măsurilor de izolare, numărul noilor infecţii crescând în prezent cu aproximativ 12% pe zi, faţă de tendinţa de circa 20% consemnată anterior datei de 25 martie.


Citeşte şi: Donald Trump PRELUNGEŞTE măsurile de distanţare socială

Numărul cazurilor de coronavirus din Spania a urcat luni la 85.195, de la cifra de 78.797 înregistrată duminică, a anunţat Ministerul Sănătăţii, bilanţul infecţiilor depăşindu-l pe cel raportat în China, de 81.470, conform celor mai recente date. Bilanţul deceselor cauzate de coronavirus în Spania a urcat luni la 7.340, după ce duminică au fost înregistrate 6.528, a precizat ministerul.

Citeşte şi: Harry şi Meghan sunt pe cont propriu în California. SUA nu le vor plăti protecţia!