DISTRIBUIȚI
BBC

Directorii şcolilor din Hong Kong ar trebui să fie gata să sune la poliţie dacă noua lege privind respectarea imnului naţional este încălcată, a declarat sâmbătă ministrul educaţiei din teritoriul semiautonom, relatează dpa, scrie agerpres.

Ministrul educaţiei Kevin Yeung a declarat pentru radio-televiziunea din Hong Kong că dacă şcolile sunt într-o situaţie în care imnul este insultat grav sau batjocorit atunci ar trebui să-i sune pe „oamenii legii” pentru a restabili ordinea.


Citește și : India a depăşit Italia, ca număr de contaminări cu noul coronavirus

Legea imnului naţional, care poate duce la pedepse cu închisoarea de trei ani şi amenzi dure dacă acest cântec este denigrat, a fost aprobată joi de Consiliul legislativ din teritoriul semiautonom, în pofida protestelor opoziţiei.

„Este cu adevărat nebunesc ca ministrul educaţiei să amplifice acest efect deranjant în şcoli”, a declarat Joshua Wong, de 23 de ani, un militant de prim-plan pro-democraţie.

Citește și : Lider islamist, ucis într-o operaţiune a forţelor franceze în nordul Republicii Mali

Protestele pro-democraţie antiguvernamentale au zguduit Hong Kong timp de un an. Legea imnului este percepută de militanţii pro-democraţie drept un alt exemplu al limitării de către Beijing a libertăţii de expresie şi celorlaltor drepturi de care se bucură Hong Kong în comparaţie cu China continentală.