DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Francesco Starace, CEO şi director general al Enel, a primit premiul Global Leadership pe anul 2019 conferit de Universitatea Berkeley din California, fiind primul italian şi primul reprezentant al sectorului energetic care a primit acest premiu prestigios acordat liderilor globali care promovează şi pun în practică inovarea deschisă, cu impact la nivel global, potrivit news.ro .

„Sunt onorat să accept această recunoaştere importantă din partea UC Berkeley, care subliniază angajamentul Enel de a deschide compania noastră către inovare. Acest premiu este o dovadă concretă a faptului că inovaţia este esenţială pentru a îngloba eficient sustenabilitatea în strategia unei companii. La Enel, am decis să combinăm aceşti doi factori în ceea ce numim «inovabilitate», pe care am încorporat-o în modelul nostru de business şi în toate operaţiunile noastre, cu scopul de a crea valoare comună pentru companie şi pentru partenerii noştri”, a declarat Francesco Starace.


Citește și : Sturgeon: Johnson nu poate ține Scoția în Marea Britanie împotriva voinței sale

Directorul general al Enel a fost premiat datorită angajamentului său de mulţi ani pentru crearea şi promovarea inovaţiei şi utilizarea tehnologiei în întreaga lume.

În trecut, Universitatea Berkeley din California a recunoscut lideri politici şi de afaceri importanţi, reformatori şi oameni de stat care au fost responsabili de stimularea creşterii economice naţionale şi globale.

”Ceremonia de premiere a avut loc în cadrul celei de-a 6-a ediţii a Conferinţei Mondiale Anuale de Inovare Deschisă. Anul acesta, conferinţa a avut loc pentru prima dată în Italia, la Roma, iar tema a fost Deschiderea pentru Gestionarea Provocărilor de Afaceri şi Societale. Evenimentul a reunit lideri din mediul academic şi industrie care au discutat despre modul în care afacerile pot identifica, în provocările din societate, oportunităţi de creştere care să permită transformarea”, se arată în comunicat.

Citește și : COP25 aprobă un document final privind creşterea ambiţiilor climatice pentru 2020