DISTRIBUIȚI
InCont.ro

Noi potenţiale state membre ale Uniunii Europene din Balcanii de Vest şi situaţia din Siria, precum şi Coreea de Nord vor fi principalele subiecte ce vor fi discutate joi şi vineri de miniştrii de externe din UE la o reuniune la Sofia, relatează dpa, conform agerpres.

Reuniunea ministerială de două zile are loc la doar o săptămână după ce UE şi-a stabilit noua strategie de integrare a regiunii Balcanilor de Vest.


Citeşte şi: 17 morţi în atacul din Florida. Cine este autorul masacrului – FOTO/VIDEO

Planul stabileşte o cale clară către aderarea la UE a şase ţări: Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Kosovo, Macedonia şi Albania.

Primii doi candidaţi în cursă, Serbia şi Muntenegru, ar putea să se alăture blocului comunitar cel mai devreme în 2025, a anunţat Comisia Europeană.

Miniştrii de externe din UE urmează să discute joi despre Balcanii de Vest şi se vor întâlni vineri cu reprezentanţii ţărilor candidate.

Tot joi, miniştrii vor discuta situaţia din Siria şi Coreea de Nord.

În ultimele zile, UE şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea militară recentă în Siria, inclusiv creşterea tensiunilor la frontiera israeliană şi ofensiva Turciei în nordul Siriei.

Citeşte şi: Ungaria va fi alături de maghiarii din Transcarpatia (Szijjarto)