DISTRIBUIȚI
Russia's Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova speaks during a session of the St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) in Saint Petersburg, Russia June 16, 2022. REUTERS/Maxim Shemetov

Diplomaţia rusă a calificat miercuri că este ‘absurd’ ca preşedintele francez Emmanuel Macron să poată spune că livrările de arme către Ucraina nu constituie o escaladare, relatează AFP, potrivit agerpres

‘Este absurd’, a reacţionat în faţa presei purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.


Citește și : Germania îşi înzestrează armata cu opt sisteme de apărare aeriană IRIS-T

‘Preşedintele francez este într-adevăr sigur că livrările de arme grele, avioane către regimul de la Kiev nu vor duce la o escaladare a situaţiei?’, a adăugat ea.

‘Nu-mi vine să cred că asta este logica unui adult’, s-a lamentat Zaharova, întrebată în conferinţa de presă despre afirmaţiile lui Macron de luni privind eventuala livrare de avioane de vânătoare Ucrainei.

Preşedintele francez a subliniat că fiecare decizie privind livrările de armament trebuie să respecte trei ‘criterii’, în special ‘să nu ducă la o escaladare’ şi ‘să nu fie de natură să lovească teritoriul rus’.

‘Prin definiţie, nimic nu este exclus’, a spus el.

Citește și : Ruşii îi acuză pe americani că au distrus baza legală a tratatului Noul START

Franţa a anunţat marţi că va furniza Ucrainei 12 tunuri Caesar, pe lângă cele 18 tunuri de acelaşi tip deja livrate, dar Parisul refuză în acest stadiu să livreze tancuri Leclerc.