DISTRIBUIȚI

Migraţia pe termen lung din Uniunea Europeană către Regatul Unit a scăzut anul trecut la cel mai mic nivel de după 2013, arată date preluate vineri de Reuters şi Xinhua de la Oficiul Naţional de Statistică (ONS), potrivit agerpres.

Migraţia netă din UE pe termen mai mare de un an a fost de 258.000 în 2018 – cel mai mic număr într-un an calendaristic, începând din 2013 – şi de 285.000 în 2017. Rezultatul de anul trecut a fost dat de sosirea în ţară a circa 602.000 de imigranţi şi plecarea a aproximativ 343.000 de emigranţi.


Vezi şi: ALERTĂ! Theresa May şi-a anunţat DEMISIA cu lacrimi în ochi! – VIDEO

În acelaşi timp, migraţia netă din afara Uniunii Europene a crescut în ultimii 5 ani; în 2018, numărul imigranţilor intraţi în Regatul Unit din afara UE a fost cu 232.000 mai mai mare decât al emigranţilor din aceeaşi categorie.

„Din 2016, modelul migraţiei către Regatul Unit pentru muncă s-a modificat. Imigraţia pe termen lung în Regatul Unit pentru muncă a scăzut, în special din cauza numărului mai mic de sosiri din UE”, a arătat statisticianul Jay Lindop, director al Centrului pentru Migraţie Internaţională al ONS.

Citeşte şi: Trump a dat ordin serviciilor secrete să coopereze în ancheta lui William Barr

Oficiul a înregistrat o migraţie netă relativ stabilă din întreaga lume, pe termen lung, rezultată din totaluri aproximativ constante de imigranţi şi emigranţi începând din 2017, deşi migraţia netă din Uniunea Europeană a scăzut de la jumătatea lui 2016.

„Observăm de asemenea o creştere a numărului de vize pentru lucrători calificaţi din afara UE, deşi imigraţia totală din afara UE, pentru muncă, a rămas stabilă în linii mari”, a mai spus Lindop.