DISTRIBUIȚI
REUTERS

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, va ţine un summit la distanţă, prin videoconferinţă, cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi cancelarul german, Angela Merkel, din cauza coronavirusului, a anunţat vineri agenţia oficială Anadolu, potrivit AFP, scrie agerpres.

Marţi, Recep Tayyip Erdogan a făcut cunoscut că, la 17 martie, îi va primi la Istanbul pe Angela Merkel şi Emmanuel Macron pentru discuţii despre migranţi şi Siria.


Citește și : TRUMP decretează STAREA DE URGENŢĂ în SUA din cauza epidemiei de coronavirus

Din cauza pandemiei noului coronavirus, discuţiile vor avea loc însă prin videoconferinţă, a transmis Anadolu.

Reuniunea ar urma să analizeze criza declanşată în februarie după decizia Turciei de a deschide frontierele sale cu Europa pentru a permite miilor de migranţi să plece de pe teritoriul său, provocând un aflux la frontiera cu Grecia.

Mii de migranţi s-au adunat la această frontieră, unde forţele de ordine greceşti au făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în cursul altercaţiilor cu cei care au încercat să pătrundă pe teritoriul Greciei.

Citește și : Danemarca îşi atenţionează cetăţenii că riscă să rămână blocaţi în alte ţări din cauza coronavirusului

Decizia Ankarei a provocat tensiuni cu UE şi un război verbal cu Atena.

Turcia, care adăposteşte circa patru milioane de refugiaţi, cei mai mulţi sirieni, cere UE să-şi respecte angajamentele prevăzute în acordul bilateral încheiat în martie 2016, dar europenii au denunţat un „şantaj” cu migranţi.