DISTRIBUIȚI
mediafax

Procurorul general al Bulgariei Sotir Ţaţarov şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din România, Oliver-Felix Bănila, au semnat miercuri un acord de cooperare, a anunţat Procuratura Generală bulgară, citată de agenţia BTA, potrivit agerpres.

Acordul prevede un contact direct între cele două secţii de urmărire penală şi o cooperare în investigarea criminalităţii organizate, inclusiv a contrabandei, traficului de fiinţe umane şi de droguri, a terorismului şi altor infracţiuni majore pe teritoriul celor două ţări. Un mecanism pentru un schimb prompt de informaţii şi punere în aplicare a cererilor de asistenţă juridică (mandate europene de arestare şi de cercetare) urmează a fi instituit, precum şi echipe comune de anchetă.


Citeşte şi: SUA au cerut OFICIAL autorităților britanice extrădarea lui Julian Assange

Acordul prevede de asemenea o cooperare profesională legată de formare şi proiecte, precum şi o interacţiune directă între Parchetul Specializat bulgar şi DIICOT.

Documentul a fost semnat în timpul unei vizite a lui Ţaţarov în România la invitaţia lui Bănila. El a fost însoţit de o delegaţie ce i-a inclus pe procurorul general adjunct Ivan Geşev şi şeful Departamentului Internaţional de pe lângă Curtea Supremă de Casaţie (VKS), Ţvetomir Iosifov.

Citeşte şi: Shinzo Abe ajunge la Teheran, fiind primul premier nipon care vizitează Iranul în ultimii 41 de ani

Părţile au discutat de asemenea cazuri penale de interes reciproc aflate în instrumentare.