DISTRIBUIȚI

Dezvoltatorul imobiliar din Arabia Saudită Dar Al Arkan a declarat că a semnat un acord cu compania fostului preşedinte american Donald Trump, pentru a utiliza marca Trump pentru proiectul său de 4 miliarde de dolari din statul Oman din Golf, care include un teren de golf, hotel si vile, transmite Reuters, scrie news.ro

Declaraţia pentru autorităţile de reglementare, emisă duminică, nu dezvăluie termenii financiari ai acordului cu Trump Organization, care administrează hoteluri, terenuri de golf şi alte proprietăţi imobiliare din întreaga lume.


Citește și: Premierul britanic anunță un pachet de apărare aeriană de 60 de milioane de dolari pentru Ucraina

Proiectul Aida, o societate mixtă cu Oman Tourism Development Company, va include vile rezidenţiale Trump, un hotel şi un teren de golf construite în apropiere de Muscat, iar finalizarea acestuia va dura peste un deceniu, se arată în declaraţia depusă de Dar Al Arkan.

Trump le-a predat controlul asupra afacerii fiilor săi, în timpul mandatului său de preşedinte.

În timp ce era preşedinte, Trump a avut legături strânse cu statele din Golf, inclusiv cu Arabia Saudită, care a investit 2 miliarde de dolari într-o firmă a lui Jared Kushner, ginerele şi fostul consilier al lui Trump, încorporată după ce Trump şi-a încheiat mandatul.

Trump Organisation are două proprietăţi de golf în Dubai, Emiratele Arabe Unite, centrul financiar şi turistic al Orientului Mijlociu, în parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar Damac.

Trump, care a lansat atacuri necruţătoare la adresa integrităţii votului din SUA, de la înfrângerea sa în alegerile din 2020, şi-a lansat pe 15 noiembrie candidatura pentru recâştigarea preşedinţiei în 2024.

Citește și: O furtuna de zăpadă a paralizat New York-ul