DISTRIBUIȚI
The Telegraph

Cel puțin 13 persoane au murit, după ce un avion de pasageri al companiei Aeroflot a aterizat de urgență la aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei în timpul zborului, informează presa internațională.

Potrvit unor surse citate de agenția Tass, bilanțul victimelor incidentului aerian a ajuns la cel puțin 13 morți, informează The Moscow Times.


Mass-media rusă a transmis imagini cu avionul înconjurat de un nor gros de fum și flăcări în zona din spate a aeronavei.

Înregistrări și imagini postate pe rețelele de socializare arată că pasagerii au fost evacuați din avion pe tobogane, relatează BBC News.

Potrivit jurnaliștilor ruși, toți cei 78 de pasageri aflați la bord au fost evacuați.

Avionul, de tip Sukhoi Superjet-100, se îndrepta spre orașul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei, însă la scurt timp după decolare a solicitat permisiunea să se întoarcă înapoi la aeroportul Sheremetyevo, după detectarea unui incendiu.

Comitetul rus de Investigații a anunțat că o persoană a decedat, iar Ministerul pentru Situații de Urgențe a comunicat că alte șase persoane au fost rănite, potrivit site-ului Sputnik.

„În total la bordul avionului erau 73 de pasageri și cinci membri ai echipajului, șase persoane au fost rănite”, a transmis serviciul de presă al Ministerului.

Citește și : Atac sinucigaș în faţa unui sediu de poliţie din nordul Afganistanului

Aeroportul a fost închis pentru aproximativ o oră, ulterior fiind redeschisă una din cele două piste, potrivit unor surse din cadrul autorităților.