DISTRIBUIȚI
Romania Insider

Deţinuţii din statul brazilian Sao Paulo (sud-est) vor confecţiona 320.000 de măşti de protecţie împotriva noului tip de coronavirus, a anunţat marţi guvernatorul Joao Doria, informează AFP, scrie agerpres.

„Vom avea o producţie de 26.000 de măşti pe zi, respectând normele sanitare în vigoare, şi aceasta va costa guvernul 0,80 de reali (circa 0,15 euro) pe mască”, a explicat guvernatorul în timpul unei conferinţe de presă.


Citește și : Apel al lui Trudeau de a sta acasă, devenit viral pe internet – VIDEO

Confecţionarea măştilor ar urma să înceapă săptămâna aceasta, mobilizând 200 de deţinuţi din cinci închisori din acest stat cel mai bogat şi cel mai populat al Braziliei.

Sao Paulo este de asemenea cel mai mare focar de contaminare din Brazilia, cu 30 dintre cele 34 de decese recenzate şi aproape 40% dintre cele 1.891 de persoane infectate.

Pe măsură ce pandemia de coronavirus câştigă teren, Brazilia, la fel ca numeroase alte ţări ale lumii, este lovită de o penurie de măşti de protecţie şi de gel antibacterian.

Citește și : Trump avertizează că o izolare prelungită ar putea ‘distruge’ SUA

Statul Sao Paulo a intrat oficial marţi în carantină, cu închiderea tuturor activităţilor comerciale neesenţiale, însă măsurile de izolare sunt mai puţin restrictive decât cele luate în Europa sau în Argentina vecină.