DISTRIBUIȚI

Rămăşiţele a doi copii, cu vârste de şcoală primară, au fost descoperite în valize cumpărate la licitaţie într-un depozit din Auckland, a confirmat joi poliţia neozeelandeză, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit inspectorului Tofilau Faamanuia Vaaelua, trupurile erau probabil conservate de mai mulţi ani şi victimele ar fi avut între cinci şi zece ani. Cele două trupuri se aflau în două valize de mărime identică, a precizat el.


Citeşte şi: Presa israeliană îl compară pe Viktor Orban cu Nicolae Ceauşescu! Asemănările sunt izbitoare: Naţionalism exacerbat, antisemitism şi aversiunea pentru democraţie – Black News

„Natura descoperirii face ca ancheta să fie una complexă, inclusiv din cauza timpul scurs între deces şi descoperire”, a adăugat Vaaelua.

Această macabră descoperire a fost făcută după ce o familie a cumpărat o remorcă încărcată cu obiecte vândute în vrac la un depozit. Familia respectivă nu are nicio legătură cu aceste morţi, însă „în mod firesc este bulversată de descoperire” şi a cerut să-i fie respectată viaţa privată, a insistat Vaaelua.

Poliţia, care a făcut de asemenea apel la Interpol, analizează şi alte obiecte – de menaj sau personale – aflate în remorcă, pentru a identifica victimele.

Citește și: Londra RESTRICŢIONEAZĂ folosirea apei

Depozitul şi proprietatea unde au fost duse valizele au fost minuţios examinate de poliţia pentru investigaţii criminale.

Copiii nu au fost deocamdată identificaţi, însă Vaaelua şi-a exprimat compasiunea faţă de familie, care s-ar afla în Noua Zeelandă şi care poate nu ştie că ei sunt morţi. „Mulţi dintre noi (cei din poliţie) suntem părinţi. (…) Vom face tot ce ne stă în putere pentru a identifica victimele”, a declarat el. „Ce pot spune este că facem mari progrese în ancheta ADN”, a adăugat inspectorul.