DISTRIBUIȚI
Twitter

Un bărbat de 28 de ani a fost inculpat pentru ‘ultraj la adresa bunelor moravuri’, fiind suspectat că a urinat pe o placă aşezată în memoria unui poliţist ucis într-un atac terorist comis în 2017 în apropierea parlamentului britanic, a anunţat duminică seara poliţia londoneză, transmite AFP, potrivit agerpres.

Fotografia unui bărbat urinând lângă monument sâmbătă, într-un moment în care militanţi de extremă dreapta manifestau în centrul Londrei, aruncând proiectile şi atacând poliţia, a circulat intens pe reţelele sociale, declanşând reacţii de indignare.


Citeşte şi: Opoziţia din Venezuela SE RETRAGE din viitoarele alegeri legislative

Un bărbat de 28 de ani, rezident în Essex, la nord-est de Londra, a fost arestat după ce s-a prezentat singur la o secţie de poliţie. El a fost inculpat pentru ‘ultraj la adresa bunelor moravuri’ şi va compărea luni în faţa tribunalului Westminster de la Londra, a precizat Scotland Yard.

Poliţistul Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani, a fost înjunghiat mortal în martie 2017, în apropierea parlamentului, de Khalid Masood, un britanic de 52 de ani convertit la islam şi cunoscut poliţiei, după ce acesta lovise cu maşina mai mulţi pietoni pe podul Westminster.

Cinci persoane au murit în acest atac, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Ministrul de interne Priti Patel a calificat drept ‘absolut îngrozitoare şi ruşinoasă’ profanarea plăcii comemorative, condamnând de asemenea ciocnirile produse sâmbătă între militanţi de extremă dreapta şi poliţişti.

Citeşte şi: Talibanii s-au înţeles cu autorităţile afgane să revină la masa negocierilor

În urma manifestaţiilor de sâmbătă din centrul Londrei, 113 persoane au fost arestate, mai ales pentru tulburarea ordinii publice, atacuri împotriva poliţiştilor şi posesie de arme, şi 23 de poliţişti au fost răniţi, a informat poliţia într-un comunicat distinct.

Comandantul Bas Javid a descris ca ‘absolut şocante’ evenimentele de sâmbătă.

‘Huliganismul orb precum acesta este total inacceptabil şi mă bucur că au fost operate arestări. Vom colabora îndeaproape cu instanţele pentru a obţine justiţie’, a adăugat el, citat într-un comunicat.