DISTRIBUIȚI
fox news

Deputatul argentinian Hector Olivares, victimă la 9 mai a unei agresiuni cu armă de foc în centrul capitalei Buenos Aires, care a costat, de asemenea, viaţa unui funcţionar cu rang înalt, a încetat din viaţă duminică din cauza rănilor, a anunţat formaţiunea sa politică, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Regretăm profund decesul deputatului Hector Olivares. Suntem alături de familia sa în această încercare”, a scris pe Twitter coaliţia la putere Cambiemos din care făcea parte parlamentarul.


Citește și: Cutremur puternic în Panama, la granița cu Costa Rica

Hector Olivares, 61 de ani, a fost împuşcat în timp ce mergea pe stradă în apropierea clădirii parlamentului la Buenos Aires. Un funcţionar cu rang înalt care îl însoţea, Miguel Yadon, 58 de ani, a murit pe loc.

În total, şase persoane au fost arestate pentru implicarea în această dublă crimă, printre care cei doi presupuşi trăgători. Autorităţile au respins orice mobil politic şi privilegiază ipoteza unui atac cu caracter privat care l-a avut ca ţintă pe Miguel Yadon.

Citește și : Guaido îl acuză pe Maduro de ‘terorism statal’: ‘Ceea ce vedem azi este teroare’

Potrivit presei argentiniene, poliţia înclină pentru teza unei reglări de conturi familiale: unul dintre criminali dezaproba o legătură pe care ar fi avut-o Miguel Yadon cu fiica sa.