DISTRIBUIȚI

Parlamentul din Fiji a interzis luni deputaţilor să posteze pe reţelele sociale din incinta forului legislativ, precum şi să facă fotografii sau înregistrări audio-video pe timpul sesiunilor camerei, transmite EFE, potrivit agerpres.

Amendamentele la regulamentul intern al Parlamentului au fost aprobate cu 26 voturi pentru şi 23 contra.


Citește și: Preşedinta şi co-proprietara companiei aeriene S7 a murit în tragedia aviatică din Germania – VIDEO

Ministrul Apărării, Securităţii Naţionale şi Afacerilor Externe, Inia Seruiratu, a justificat modificările prin nevoia „de a proteja caracterul sacru şi integritatea” proceselor parlamentare, conform declaraţiilor publicate de portalul Fijivillage.

Dar deputatul Partidului Liberal, Democrat şi Social (SODELPA), Niko Nawaikula, a apreciat schimbările drept o încercare de a limita libertatea de exprimare.

Citește și: Președintele algerian se pregătește să-și anunțe demisia

Fiji este condusă de formaţiunea Fiji First a lui Frank Bainimarama, care în 2006 a condus ca şef al armatei o lovitură de stat fără vărsare de sânge pentru a apăra multiculturalismul şi a stopa naţionalismul local.

Ţara, care numără circa 900.000 de locuitori, are o nouă Constituţie din 2013, care a fost aprobată fără consultarea cetăţenilor de guvernul care a preluat puterea, pentru a organiza alegeri în septembrie 2014 ce au fost câştigate de Bainimarama, după ce a renunţat la şefia Forţelor Armate.