DISTRIBUIȚI
en.delfi.lt

Un deputat lituanian acuzat de hărţuire sexuală a anunţat vineri că îşi depune mandatul, cu doar câteva ore înainte de un vot în parlament privind expulzarea sa din legislativ, relatează AFP.

Kestutis Pukas, deputat de opoziţie în vârstă de 65 de ani şi proprietar al mai multor posturi de televiziune şi de radio, a respins acuzaţiile de comportament necorespunzător faţă de candidate la postul de asistentă, conform agerpres .


„Îmi prezint demisia şi îmi depun mandatul parlamentar, deoarece drepturile mele au fost încălcate în timpul procedurilor de ridicare a mandatului”, a spus Pukas în timpul unei sesiuni plenare a parlamentului.

Citește și : Donald Trump neagă că ar fi utilizat expresia „shithole countries” la întâlnirea DACA

Curtea Constituţională din această ţară baltică a stabilit luna trecută că Pukas şi-a încălcat jurământul faţă de Constituţie făcând remarci necorespunzătoare în timpul unor interviuri cu diferite candidate, în contextul în care legea fundamentală lituaniană interzice orice discriminare.

În decembrie, Parchetul a iniţiat un act de acuzare împotriva lui Pukas, deja privat de legislativ de imunitatea sa parlamentară.