DISTRIBUIȚI
Reuters

Excluderea partidelor de opoziţie la alegerile prezidenţiale din 2018 din Venezuela urmăreşte ‘consolidarea dictaturii’ preşedintelui Nicolas Maduro, a denunţat luni Departamentul de Stat al SUA, potrivit AFP, precizează agerpres .

„Tentativa lui Maduro de a exclude partidele de opoziţie din alegerile prezidenţiale este o nouă măsură extremă pentru a închide spaţiul democratic din Venezuela şi a consolida puterea dictaturii sale autoritare”, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert.


„Suntem de partea poporului venezuelean, într-un moment în care acesta încearcă să restabilească democraţia”, a adăugat ea.

Citește și : Donald Trump acuzat de comportament sexual nepotrivit

Preşedintele venezuelean a revendicat o victorie amplă la alegerile municipale de duminică din ţara sa, boicotate de principalele partide de opoziţie. Nicolas Maduro a profitat de moment şi a afirmat că, din cauza boicotului, aceste partide de opoziţie vor fi excluse de la viitoarele alegeri prezidenţiale.

La şase luni de la un val de manifestaţii care au cerut plecarea sa şi au stârnit îngrijorarea comunităţii internaţionale din cauza violenţelor soldate cu 125 de morţi, Maduro pare acum să fi restabilit controlul asupra situaţiei şi să-şi fi consolidat puterea în ţară.

SUA au ridicat tonul începând din vara acestui an împotriva regimului ‘dictatorului’ Maduro şi au adoptat mai multe serii de sancţiuni financiare împotriva Venezuelei.