DISTRIBUIȚI
Mediafax

O delegaţie a Departamentului de Stat al SUA, condusă de consilierul politic Derek Chollet, efectuează în perioada 17-19 mai vizite în Republica Moldova şi Georgia, în contextul războiului din Ucraina, transmite agerpres.

Conform portalului Deschide.md., delegaţia americană se va întâlni la Chişinău cu oficiali guvernamentali pentru a discuta despre impactul războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova şi despre parteneriatul de 30 de ani dintre SUA şi Republica Moldova în cadrul Dialogului strategic bilateral.


Vezi şi: Biden şi Mitsotakis salută relaţia greco-americană care ‘niciodată nu a fost mai bună’ (VIDEO) – Black News

De asemenea, delegaţia Departamentului de Stat se va întâlni cu refugiaţi ucraineni aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova.

Vizita delegaţiei americane este menită să consolideze sprijinul SUA pentru democraţia, prosperitatea şi securitatea Republicii Moldova, notează Deschide.md.

Citește şi: Peste 260 de luptători ucraineni au fost EVACUAŢI din Azovstal – Black News

Din Republica Moldova, delegaţia condusă de Derek Chollet se va deplasa la Tbilisi, în Georgia, unde are programate întrevederi cu reprezentanţi ai guvernului, ai opoziţiei şi societăţii civile în legătură cu teritoriile georgiene aflate sub ocupaţie rusească, războiul brutal al Kremlinului împotriva Ucrainei şi modul de promovare a aspiraţiilor poporului Georgiei pentru o dezvoltare democratică, paşnică şi prosperă.