DISTRIBUIȚI

Democraţii au reuşit marţi să menţină locul disputat de guvernator al statului New York, unul dintre fiefurile lor, care a fost totuşi scena unei curse mai strânse decât se aştepta în alegerile de la jumătatea mandatului, potrivit presei americane, relatează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Guvernatoarea în exerciţiu Kathy Hochul, care l-a înlocuit pe Andrew Cuomo demis după un scandal, l-a învins pe adversarul său republican Lee Zeldin, potrivit canalelor ABC şi NBC.


Citește și : Zelenski le care americanilor ‘să menţină o unitate de neclintit’ până la ‘restabilirea păcii’ în Ucraina

Republicanul J.D. Vance a fost ales marţi senator de Ohio, potrivit estimărilor presei americane, o prima dezamăgire majoră pentru preşedintele democrat Joe Biden în alegerile cruciale de la mijlocul mandatului.

J.D. Vance, fost militar, autor al unei cărţi de succes despre clasa de mijloc albă, a câştigat astfel un loc lăsat vacant de un republican în faţa democratului Tim Ryan, potrivit ABC şi NBC.

Citește și : Péter Szijjártó: Cu Trump la Casa Albă, nu ar fi fost război în Ucraina!

Americanii au votat marţi pentru alegerile organizate la doi ani de la scrutinul prezidenţial, numite şi alegeri de la jumătatea mandatului – ‘midterms’, care ar putea să le ofere republicanilor o majoritate în Camera Reprezentanţilor, să limiteze puterile preşedintelui Joe Biden pentru următorii doi ani şi să îi deschidă calea lui Donald Trump pentru a reveni la Casa Albă.