DISTRIBUIȚI
Politicus USA

Caucusul Hispanic din Congresul american (Congressional Hispanic Caucus – CHC), format integral din membri ai Partidului Democrat, a cerut vineri FBI-ului şi Departamentului Securităţii Naţionale să investigheze practica ”sistematică” a Organizaţiei Trump de a angaja lucrători străini fără acte în regulă, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

”Vă scriem pentru a solicita o investigaţie exhaustivă asupra reclamaţiilor unor foşti angajaţi ai Organizaţiei Trump, conform cărora această companie a încălcat legile civile şi penale prin recrutarea, angajarea şi folosirea unor lucrători fără acte în regulă” de şedere în SUA, se menţionează într-o scrisoare adresată FBI de Joaquin Castro, preşedintele CHC, organizaţie ce funcţionează în cadrul Congresului SUA.


Citește și : Premierul grec şi preşedintele bolivian au pledat pentru o „soluţie diplomatică” la criza din Venezuela

Conform acestei organizaţii, societatea patronată de actualul preşedinte al SUA ar fi profitat de venirea imigranţilor ilegali în SUA pentru a beneficia astfel de forţă de muncă ieftină.

Un alt grup de congresmeni democraţi a cerut în februarie directorului FBI, Christopher Wray, să investigheze Organizaţia Trump pentru că a angajat pe terenurile sale de golf cel puţin 20 de lucrători latino-americani care nu aveau acte în regulă pentru şederea în SUA, aceştia recunoscând că au lucrat fără forme legale pentru companiile actualului preşedinte.

Organizaţia Trump a anunţat atunci că nu a ştiut că era vorba despre imigranţi ilegali, întrucât aceştia ar fi folosit documente ce s-au dovedit abia ulterior a fi false.

Citește și : Consiliul Europei somează autorităţile poloneze să restabilească pe deplin independenţa justiţiei