DISTRIBUIȚI
AP

Lideri ai opoziţiei democrate din Congresul SUA l-au criticat pe preşedintele republican Donald Trump pentru derapajele sale verbale la adresa Germaniei înainte de summitul NATO de la Bruxelles, relatează miercuri agenţia DPA, conform agerpres.

”Insultele fără ruşine ale lui Donald Trump şi denigrarea unuia dintre cei mai fermi aliaţi, Germania, sunt stânjenitoare”, se afirmă într-o declaraţie comună a liderilor democraţi din Camera Reprezentanţilor şi Senat, Nancy Pelosi şi Chuck Schumer.


Citește și : Slovacia va achiziționa 14 avioane de luptă americane F-16 pentru 1,6 miliarde de euro

”Comportamentul său din această dimineaţă este un alt semnal, profund îngrijorător, că preşedintele este mai loial lui Vladimir Putin decât aliaţilor noştri din NATO”, au declarat cei doi, potrivit comunicatului.

”Preşedintele trebuie să-şi amintească faptul că, în calitate de comandant suprem (al armatei), datoria sa este de a apăra poporul american de ameninţări externe, şi nu de a vinde democraţia noastră lui Putin”, au mai spus cei doi, menţionând că Trump se va întâlni cu Putin în cursul turneului său european.

Citește și : Macron se va întâlni cu Putin duminică, în marja finalei Cupei Mondiale de Fotbal