DISTRIBUIȚI
LCI

Ministrul francez al tranziţiei ecologice, Nicolas Hulot, şi-a anunţat marţi demisia din guvern, în care fostul animator de televiziune era unul dintre membrii cei mai populari, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Iau decizia de a părăsi guvernul’, a declarat Hulot la postul de radio France inter, după ce a mărturisit că se simţea ‘complet singur’ în guvern în ce priveşte responsabilitatea problemelor de mediu.


Citește și: În sfârșit, s-a aflat unde și cu cine și-a petrecut Vladimir Putin vacanța de vară

‘Voi lua decizia cea mai dificilă din viaţa mea, nu vreau să mă mai mint, nu vreau să mai dau iluzia că prezenţa mea în guvern înseamnă că suntem la înălţimea acestor mize’, a explicat el.

Nicolas Hulot a precizat că a luat decizia luni seară şi că nu a discutat nici cu preşedintele Emmanuel Macron, nici cu premierul Edouard Philippe.

Citește și: Președintele Iranului promite să învingă orice complot al SUA

‘Ştiu că nu este foarte protocolar’, a admis el, invocând temerea că aceştia ar fi încercat ‘o dată în plus’ să încerce să-l convingă să nu demisioneze.

Invitat la aceeaşi oră pe platoul RMC, purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, a declarat că ‘regretă această plecare’ şi a adus un ‘omagiu muncii îndeplinite’ de Nicolas Hulot. Pe de altă parte, Griveaux a regretat lipsa de ‘curtoazie’ a lui Hulot faţă de preşedintele Macron.