DISTRIBUIȚI
ROMA, ITALY - NOVEMBER 29: The Vice President of the Chamber of Deputies Luigi Di Maio, during the presentation of the "First statistical report on the metropolitan area of Rome" at the Capitol on November 29, 2016 in Rome, Italy. (Photo by Stefano Montesi/Corbis via Getty Images)

Politicianul Luigi di Maio va demisiona miercuri din postul de lider al Mişcării 5 Stele (M5S), partid aflat la guvernare în Italia, a anunţat o sursă din interiorul formaţiunii, potrivit Reuters, potrivit agerpres.

Di Maio, care este ministru de externe în guvernul de la Roma, se întâlneşte în cursul dimineţii cu alţi miniştri din M5S şi îşi va anunţa demisia la o reuniune a partidului său în cursul după-amiezii, potrivit mai multor cotidiane italiene.


Citeşte şi: ONU salută formarea noului guvern libanez

Luigi di Maio şi purtătorul său de cuvânt au refuzat să facă vreun comentariu legat de această informaţie.

Premierul italian Giuseppe Conte a afirmat că va respecta orice decizie luată de ministrul său de externe.

”Sunt sigur că va lua o asemenea iniţiativă cu mare responsabilitate”, a declarat Conte pentru postul italian de radio RTL 102.5.

Citeşte şi: Senatul american adoptă regulile procesului de destituire a lui Trump

Deşi nu este de aşteptat ca demisia lui Di Maio să ducă la căderea guvernului, ea ar evidenţia divizările profunde existente în interiorul Mişcării 5 Stele. Partidul, cel mai mare din actuala coaliţie guvernamentală de la Roma, a fost afectat de numeroase dezertări şi prăbuşirea în sondajele de opinie.