DISTRIBUIȚI
Getty

Ministrul britanic al Muncii și Pensiilor, Amber Rudd, a demisionat din Guvern, fiind nemulțumită de faptul că mai mulți membri ai Partidului Conservator au fost excluși din partid pentru că au votat pentru moțiunea de marți împotriva conservatorilor, informează BBC, potrivit agerpres.

Ea a declarat că nu poate asista impasibilă în timp ce „conservatori moderați și loiali sunt excluși” din partid.


Citește și : Franța va continua eforturile pentru ca Iranul să respecte pe deplin Acordul nuclear din 2015

Ea a adăugat că nu mai crede că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană cu un acord ar fi „principalul obiectiv al Guvernului”.

Rudd a mai spus că decizia de excludere a celor 21 de membri ai Partidului Conservator ca urmare a votului de marți este „un atac la adresa decenței și democrației”.

„M-am alăturat Cabinetului dumneavoastră cu bună-credință și am acceptat că o ieșire fără Acord trebuia luată în calcul, deoarece era modalitatea prin care am fi putut avea cea mai bună șansă de a obține un nou Acord”, a scris aceasta în scrisoarea de demisie adresată premierului Boris Johnson. „Cu toate acestea, nu mai cred că ieșirea cu un acord este principalul obiectiv al Guvernului”, a adăugat ea.

BBC notează că Amber Rudd a votat împotriva ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar în cadrul referendumului din 2016.

Un purtător de cuvânt al cabinetului premierului Boris Johnson a declarat marți seară că parlamentarii „care nu au votat alături de Guvern” în cazul moțiunii vor fi expulzați din Partidul Conservator.

Printre cei 21 de conservatori care au votat în favoarea moțiunii opoziției se numără fostul ministru de Finanțe, Philip Hammond, și Nicholas Soames, strănepot al fostului premier Winston Churchill.

Citește și : Corbyn nu va susține alegerile dacă Johnson nu respectă legea care blochează Brexit-ul fără acord

Theresa May, predecesoarea lui Boris Johnson la 10 Downing Street, care în timpul campaniei pentru referendumul Brexit a militat pentru menținerea apartenenței la UE, a votat marți seară împotriva moțiunii.

Membrii Camerei Comunelor au aprobat marți seară o moțiune ce permite opoziției să stabilească agendei Parlamentului de la Londra, acesta fiind primul pas în cadrul unui proces ce ar permite blocarea planului premierului Boris Johnson de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord.