DISTRIBUIȚI
Sky News

Un membru al guvernului britanic, Conor Burns, cunoscut pentru faptul că era apropiat de Boris Johnson, a demisionat după ce a fost acuzat că a făcut abuz de funcţia sa de deputat pentru a încerca să intimideze o persoană cu care avea un litigiu, a anunţat luni Downing Street, relatează AFP şi DPA, scrie agerpres.

Într-o scrisoare care utilizează o hârtie cu antetul Parlamentului, Conor Burns, deputat din circumscripţia Bournemouth West (sudul Angliei), a încercat să obţină efectuarea unei plăţi către tatăl său, ameninţând că va ridica problema în Camera Comunelor, potrivit concluziilor anchetei parlamentare. El a avertizat în privinţa riscului „unei experienţe potenţial dezagreabile”, se mai menţionează în document.


Citește și : Lucrătorii migranţi din India s-au luat la bătaie cu forţele de ordine – VIDEO

„Conor Burns a demisionat din postul său de secretar de stat pentru comerţ internaţional în urma raportului responsabilului comisiei parlamentare însărcinate cu respectarea normelor”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street după publicarea acestui raport, care recomandă o suspendare de şapte zile din Parlament.

Comisia parlamentară a ajuns la concluzia că Burns „şi-a utilizat poziţia parlamentară pentru a încerca să intimideze un cetăţean (…) într-un diferend legat de interese familiale pur private care nu au nicio legătură cu atribuţiile de parlamentar ale dlui Burns”.

Deputatul „a persistat în a face ameninţări violate” faţă de reclamant în timpul anchetei. El şi-a cerut scuze în cele din urmă şi şi-a recunoscut greşelile într-o scrisoare adresată comisiei.

Citește și : Încă 10 persoane au fost arestate în Indonezia pentru fake-news

„Cu profund regret, am decis să demisionez din funcţia de secretar de stat pentru comerţ internaţional”, a postat Burns pe Twitter.

El a adăugat că va continua să-l sprijine deplin pe Johnson în calitate de membru al Camerei Comunelor