DISTRIBUIȚI

O delegaţie de congresmeni americani întâlneşte oficiali ruşi, la Sankt Petersburg, în cadrul pregătirii unui summit între preşedinţii celor două ţări, relatează The Associated Press, potrivit news.ro.

Relaţiile între Statele Unite şi Rusia se află cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, din cauza sancţiunilor impuse Moscovei cu privire la un amestec în alegerile americane din 2016 şi unor dezacorduri atât cu privire la războaiele din Siria, Ucraina, cât şi altor subiecte.


Citeşte şi: Evadare ca-n filme dintr-o închisoare franceză. Infractorii au folosit un elicopter

Guvernatorul Sankt Petersburgului, Gheorghi Poltavcenko, şi-a exprimat luni, în faţa congresmenilor americani, speranţa unei îmbunătăţiri a relaţiilor ruso-americane.

”Noi privim viitorul cu optimism şi suntem pregătiţi să colaborăm pe toate fronturile”, a declarat el.

Senatorul republican din Alabama, Richard Shelby, care conduce delegaţia, a îndemnat la rândul său la dialog, potrivit unui comunicat emis de biroul guvernatorului.

Citeşte şi: Un american a atacat cu cuţitul mai mulţi refugiaţi. Cel puţin nouă oameni au fost răniţi – FOTO

Un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, nu a spus dacă delegaţia va fi primită de liderul de la Kremlin.

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin urmează să se întâlnească pe 16 iulie la Helsinki, după ce vizitează Regatul Unit şi participă la un summit NATO la Bruxelles.