DISTRIBUIȚI
the United Nations

Delegaţia guvernului sirian care urmează să participe la cea de-a 8-a rundă de discuţii cu privire la Siria, organizate sub egida ONU, va sosi miercuri la Geneva, a indicat marţi o purtătoare de cuvânt a Naţiunilor Unite, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Delegaţia guvernului nu a sosit încă, dar emisarul special al ONU pentru Siria a primit un mesaj în care se spune că (delegaţia) urmează să ajungă mâine (miercuri)’, a declarat la Geneva Alessandra Vellucci, purtătoare de cuvânt a ONU.


Citeşte şi: ŞICANĂRI periculoase ruso-americane deasupra Mării Negre

‘Confirm că cea de-a 8-a rundă de discuţii va începe astăzi (marţi)’, a indicat ea, precizând că emisarul special al ONU, Staffan de Mistura, se va întâlni cu delegaţia opoziţiei siriene ‘puţin mai târziu în cursul zilei’.

Emisarul special Staffan de Mistura a participat marţi dimineaţă la o întâlnire cu reprezentanţi ai celor cinci membri permanenţi ai Consiliul de Securitate, organizată la iniţiativa Franţei, a adăugat Alessandra Vellucci.

ONU încearcă să relanseze tratativele de pace de la Geneva cu privire la Siria, aflate într-un punct mort de mai multe luni, însă regimul de la Damasc, încurajat de victoriile sale militare, pare decis să-şi impună propriile condiţii.