DISTRIBUIȚI
alamy

Defrişările din Amazonia au atins un nivel record cu o accelerare de 25% în decursul primului semestru din 2020 în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019, a anunţat vineri Institutul naţional de cercetări spaţiale (INPE) din Brazilia, potrivit AFP, scrie agerpres.

Despăduririle au afectat 3.069 de kilometri pătraţi, cea mai extinsă suprafaţă de la compilarea acestor date, potrivit INPE.


Citește și : Sora liderului de la Phenian se bagă tot mai mult în politica externă: Ce rost mai are un summit cu americanii?

Luna iunie, care marchează debutul sezonului secetos şi al incendiilor, a reprezentat de asemenea un record, cu 1.034 de kilometri pătraţi despăduriţi, echivalentul unei creşteri de aproape 11%.

Brazilia este ţinta criticilor constante din partea a numeroase ţări, precum şi a organizaţiilor din domeniul protecţiei mediului în legătură cu defrişările şi incendiile pe scară largă care devastează în fiecare an, în timpul sezonului secetos, cea mare pădure tropicală din lume.

Vicepreşedintele Braziliei, Hamilton Mourao, a subliniat joi că reprezentanţii fondurilor de investiţii internaţionale au condiţionat implicarea lor în proiecte din domeniul protecţiei mediului prin ”rezultate” în combaterea împotriva defrişărilor.

”Nu este adevărat că distrugem pădurea pentru a produce alimente”, a afirmat vicepreşedintele lui Jair Bolsonaro, cel care coordonează totodată Consiliul naţional al Amazoniei.

Citește și : Columbia a pierdut 159.000 de hectare de pădure în 2019