DISTRIBUIȚI
ABC News

Deficitul de energie în Ucraina după bombardamentele din această săptămână este de 19%, a anunțat marți premierul ucrainean, Denys Shmyhal, informează mediafax.

Premierul a declarat că specialiștii lucrează și continuă să restabilească liniile electrice căzute și instalațiile distruse în urma loviturilor.


Citește și : China critică ‘supoziţiile nefondate’ dintr-un raport american privind arsenalul nuclear al Beijingului

„În ciuda faptului că au fost lovite unele instalații de infrastructură energetică, experții în energie promit să elimine consecințele bombardamentelor de ieri în zilele următoare. În același timp, deficitul de capacitate din sistemul energetic va persista. În prezent, acesta reprezintă 19% din consumul preconizat”, a declarat Denys Shmyhal, potrivit Sky News.

Premierul a adăugat că 35% din instalațiile cheie au fost avariate de „atacurile masive ale Rusiei” care vizează Ucraina din octombrie.

„70% dintre ele au fost atacate de două sau de mai multe ori. De exemplu, ieri, inamicul a tras deodată șapte rachete asupra uneia dintre substațiile din regiunea Odesa”, a precizat premierul ucrainean.

Citește și : Xi Jinping se duce miercuri în Arabia Saudită (media de stat)