DISTRIBUIȚI
NextBigFuture.com

Deficitul comercial al SUA a crescut mai puţin decât se estima în octombrie, datele sugerând că în trimestrul patru comerţul ar putea contribui la creşterea economiei, transmit AP şi Reuters, potrivit agerpres.

Departamentul american al Comerţului a anunţat vineri că deficitul comercial a urcat cu 1,7% în octombrie, până la 63,1 miliarde de dolari, de la 62,1 miliarde de dolari în septembrie, în timp ce analiştii se aşteptau la 64,8 miliarde de dolari.


Citește și : Helga Schmid, noul secretar general al OSCE

Pe relaţia cu China şi Mexic, deficitul comercial al SUA a crescut în octombrie cu 9% (la 26,5 miliarde de dolari) şi, respectiv, cu 10% (la 11,8% miliarde de dolari).

Cu toate acestea, SUA sunt în grafic pentru a înregistra în 2020 un deficit comercial chiar mai mare decât în 2019.

Citește și : Parlamentul muntenegrean a validat noul guvern condus de premierul Krivokapic

În octombrie, importurile au urcat cu 2,1%, la 245,1 miliarde de dolari, după majorarea achiziţiilor de componente auto, în timp ce exporturile au înregistrat un avans de 2,2%, la 182 miliarde de dolari, în urma sporirii livrărilor de motoare de aeronave.

De asemenea, în perioada ianuarie – octombrie 2020, deficitul comercial al SUA a urcat cu 9,5%, la 536,7 miliarde de dolari, comparativ cu primele zece luni din 2019.