DISTRIBUIȚI
DNA India

India are capacitatea militară de a învinge Pakistanul în doar zece zile în cazul unui nou conflict armat între cele două ţări rivale din Asia de Sud, a afirmat premierul indian Narendra Modi, citat miercuri de France Presse, potrivit agerpres.

Cele două puteri nucleare s-au confruntat în trei războaie de la separarea în 1947, iar anul trecut avioane de vânătoare ale ambelor state s-au înfruntat deasupra regiunii disputate din Kashmir.


Citeşte şi: Parlamentul European votează acordul pentru Brexit

‘Pakistanul a pierdut deja trei războaie. Forţele noastre armate nu au nevoie de mai mult de 7-10 zile pentru a îngenunchea Pakistanul’, a declarat marţi şeful guvernului indian într-un discurs rostit la academia militară din New Delhi.

Purtând o caschetă bordo a Corpului naţional de cadeţi, ramura de tineret a forţelor armate indiene, liderul naţionalist hindus a amintit de loviturile forţelor aeriene indiene asupra teritoriului pakistanez în 2016 şi în 2019.

‘Noi procedăm la lovituri chirurgicale şi atacăm teroriştii în casele lor’, a spus el.

Prim-ministrul indian este sub presiune în contextul unor manifestaţii ce persistă împotriva unei legi controversate asupra cetăţeniei şi încetinirea creşterii economiei acestei ţări cu 1,3 miliarde de locuitori.

Citeşte şi: Pentru Turcia, planul de pace al lui Trump este ‘născut mort’

Pakistanul continuă să ducă un ‘război prin procură’ împotriva Indiei, a estimat Modi, referindu-se la grupări rebeli susţinute neoficial de Islamabad în Kashmirul indian, unde India se confruntă cu o insurecţie armată.

Regiunea himalayană din Kashmir este divizată între Pakistan şi India, fiecare dintre ele revendicând-o integral, constituind un butoi de pulbere care poate sări în aer în orice moment şi să provoace un nou conflict între cele două ţări.