DISTRIBUIȚI
The Sleuth Journal

Decizia de retragere a trupelor americane din Siria creează perspectivele unei reglementări politice a conflictului din această ţară, a transmis miercuri agenţia de presă rusă TASS, care citează o declaraţie a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit TASS, MAE rus a mai apreciat că iniţiativa de creare a unei comisii constituţionale siriene are un viitor strălucit odată cu retragerea trupelor americane.


Citește și : Adunarea Generală a ONU a ratificat Pactul global cu privire la migraţii

Casa Albă a anunţat miercuri că SUA au început să-şi retragă trupele din Siria. ”Acum cinci ani, ISIS (gruparea teroristă Statul Islamic – n.r.) era o forţă foarte puternică şi periculoasă în Orientul Mijlociu, iar acum Statele Unite au învins califatul ca teritoriu”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-un comunicat de presă, citat de dpa.

Sanders a adăugat că SUA şi aliaţii lor sunt pregătiţi ”să se implice din nou la toate nivelurile” pentru a apăra interesele americane şi că America va continua să coopereze cu aliaţii săi ”pentru a-i priva pe teroriştii islamişti de teritoriu, finanţare, sprijin şi orice mijloc de infiltrare” a frontierelor.

Şi Pentagonul a anunţat miercuri că a lansat procesul de retragere a trupelor americane din Siria, în contextul în care SUA au început trecerea la următoarea fază a campaniei antijihadiste. ”Coaliţia a eliberat teritoriul controlat de ISIS (gruparea jihadistă Stat Islamic), dar campania contra ISIS nu s-a încheiat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, într-un comunicat.

Citește și : Comisia Europeană cere Statelor Unite să elimine vizele pentru toate ţările membre UE

”Am început procesul de întoarcere acasă a trupelor SUA din Siria, în contextul tranziţiei către următoarea fază a campaniei. Din motive de securitate operaţională, nu vom oferi alte detalii. Vom continua să lucrăm cu partenerii şi aliaţii noştri pentru a înfrânge ISIS oriunde acţionează”, a adăugat White.