DISTRIBUIȚI
YouTube

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a numit o diplomată canadiană, Deborah Lyons, în funcţia de emisar pentru Afganistan şi şefă a misiunii de asistenţă a Naţiunilor Unite (UNAMA), a anunţat marţi biroul său de presă, informează AFP, scrie agerpres.

Ea îi succede japonezului Tadamichi Yamamoto, care a asigurat aceste funcţii din 2016, după ce fusese adjunct timp de doi ani precedenţi.


Citește și : Benzinăriile din Italia vor începe să se închidă de miercuri

Deborah Lyons are 21 de ani experienţă profesională în afaceri politice, cooperare internaţională şi dezvoltare economică.

Ea ocupa până acum postul de ambasadoare a ţării sale în Israel, după ce a fost ambasadoare în Afganistan din 2013 până în 2016.

Numirea ei la ONU a survenit în timp ce Afganistanul este cufundat într-o criză instituţională, cu doi lideri, Ashraf Ghani şi Abdullah Abdullah, care îşi dispută postul de preşedinte al ţării.

De asemenea, această numire intervine după un acord încheiat între SUA şi talibani, care prevede o retragere militară graduală a SUA în schimbul unui angajament al insurgenţilor de a lupta împotriva terorismului.

Citește și : Egiptul impune interdicţia de circulaţie pe perioada nopţii