DISTRIBUIȚI
Mediafax

Preşedintele american Joe Biden va participa mai puţin timp decât era iniţial prevăzut la cina corespondenţilor de la Casa Albă, ce se va desfăşura sâmbătă, pentru a preveni o contaminare cu COVID-19 la acest eveniment, relatează joi agenţia EFE, potrivit agerpres.

După cum a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, Biden nu va fi prezent la dineul din salonul hotelului Hilton din Washington, unde se vor reuni circa 2.600 de persoane. Dar preşedintele va veni la final pentru a asculta monologul umoristului Trevor Noah şi pentru a-şi susţine propriul discurs.


Citește și : Creştere puternică a numărului de execuţii în Iran, în special de femei

În mod tradiţional, în intervenţia lor la acest eveniment preşedinţii americani glumesc despre viaţa politică de la Washington. Preşedintele Donald Trump nu a participat niciodată la cina corespondenţilor. Biden ţine totuşi să fie acum prezent, chiar şi pentru puţin timp, tocmai pentru a marca un contrast în raport cu predecesorul său, a sugerat Psaki.

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, a fost testată marţi pozitiv la COVID-19, după ce şi alte persoane din cercul apropiat lui Biden s-au infectat, inclusiv purtătoarea de cuvânt Jen Psaki.

Epidemiologul şef al SUA, Anthony Fauci, care miercuri a estimat că Statele Unite au ieşit din faza pandemiei COVID-19, a anunţat în aceeaşi zi că nu va participa la cina corespondenţilor din cauza riscului de infectare.

Citește și : Joe Biden va face o vizită oficială în Coreea de Sud şi Japonia

Asociaţia Corespondenţilor de la Casa Albă a anunţat că participanţii la evenimentul de sâmbătă trebuie să fie vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă şi să prezinte un test antigen negativ efectuat în aceeaşi zi.