DISTRIBUIȚI
Reuters

Biserica Catolică din Sri Lanka a renunţat să autorizeze reluarea, duminică, a slujbelor religioase din cauza unei „ameninţări specifice” de noi atentate asupra a cel puţin două lăcaşuri de cult din insula îndoliată după masacrul de Paşte, transmite AFP, potrivit agerpres.

Arhiepiscopul de Colombo, Malcolm Ranjith, dorea ca slujbele regulate să reînceapă din 5 mai, dar continuarea ameninţării l-a determinat să amâne această reluare pe termen nedefinit, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al cardinalului.


Citește și: Venezuela dă în clocot! Guaido îndeamnă la grevă generală, Maduro anunță pedepsirea trădătorilor

„La sfatul forţelor de securitate, am decis ca nicio slujbă să nu fie ţinută duminică în biserici. Există o ameninţare specifică împotriva a două locuri”, a spus acesta.

Cel puţin 257 de persoane au fost ucise pe 21 aprilie într-o serie de atacuri asupra a trei biserici şi trei hoteluri din Sri Lanka.

Cardinalul Malcolm Ranjith a oficiat duminică o slujbă religioasă privată difuzată în direct la televiziune. Toate slujbele religioase publice au fost anulate.

Miercuri, partidele politice şi-au anulat de asemenea manifestaţiile cu ocazia zilei de 1 Mai de teama atentatelor.

Cardinalul a sperat ca unele slujbe să poată fi oficiate duminica aceasta, înainte de o reluare mai extinsă în funcţie de evoluţia situaţiei.

De la atentatele de Paşte, bisericile beneficiază de pază armată.

Ofiţeri de protecţie au fost alocaţi pentru protecţia cardinalului, precum şi un important contingent de forţe de securitate în jurul casei sale. El a refuzat în schimb limuzina blindată oferită de guvern, preferând să circule în maşina sa obişnuită.

„Nu mi-e teamă. Nu am nevoie de vehicule blindate pentru a mă deplasa. Domnul este protectorul meu. Dar vreau securitate pentru poporul meu şi pentru ţară”, a spus arhiepiscopul.

Citește și: Profesorii din Florida vor intra înarmați în clase

Poliţia a spus că a arestat peste 150 de suspecţi după masacrul de Paşte.

Directorul general al serviciilor de sănătate Anil Jasinghe a anunţat joi că bilanţul atacurilor din 21 aprilie a ajuns la 257 de morţi, după decesul unor persoane internate în spital.

Sri Lanka a precizat că a identificat 42 de cetăţeni străini printre persoanele decedate, mai mulţi străini fiind încă daţi dispăruţi.

Autorităţile au atribuit responsabilitatea masacrului unui grup islamist local afiliat grupării jihadiste Statul Islamic, care a revendicat baia de sânge.