DISTRIBUIȚI

sursa foto:  economica.net

Circa 27.000 de camionete au fost controlate în Italia între 28 şi 30 august în cursul unei vaste operaţiuni antiteroriste care a avut loc după atentatele comise în provincia spaniolă Catalonia cu maşini folosite pe post de armă, au relatat sâmbătă mass media italiene, informează AFP.

Timp de trei zile, poliţia a controlat 27.043 de camionete şi 32.600 de persoane, a efectuat 24 de arestări, în majoritate pentru delicte legate de droguri, restul având legătură cu infracţiuni minore.


La 17 august, un tânăr marocan care trăia în Spania a intrat cu o furgonetă în mulţimea de oameni care se plimba pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona, ucigând 14 oameni şi rănind 120. În total, marocanul şi presupuşii săi complici au ucis 16 persoane la Barcelona şi în staţiunea balneară Cambrils, situată 120 de kilometri mai la sud. Cele două atentate au fost revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.

Spre deosebire de alte ţări europene, precum Franţa, Germania, Marea Britanie sau Suedia, Italia nu a fost ţinta vreunui atac islamist, însă şi-a intensificat măsurile de prevenire.