DISTRIBUIȚI
rfi

Noul premier japonez Yoshihide Suga şi-a exprimat speranţele în îmbunătăţirea relaţiilor cu Coreea de Sud, într-o scrisoare către preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, a anunţat luni preşedinţia de la Seul, în contextul unor legături tensionate în legătură cu istoria şi schimburile comerciale, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Neînţelegerile, care datează din timpul controlului colonial al Japoniei asupra Coreii din perioada 1910-1945, continuă să afecteze relaţiile bilaterale, inclusiv chestiunile legate de lucrătorii coreeni forţaţi să muncească pentru firme japoneze şi femeile coreene din bordelurile militare japoneze din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.


Citește și: Un bloc de locuințe S-A PRĂBUȘIT în India (VIDEO)! Sunt morți și răniți!

Relaţiile s-au tensionat şi mai mult după ce Curtea Supremă din Coreea de Sud a dispus ca un producător de oţel japonez să plătească daune pentru muncă forţată în 2018, ceea ce a determinat Tokyo să impună limitări la exporturi în privinţa unor materiale hich-tech esenţiale.

Într-o scrisoare transmisă duminică lui Moon, Suga a evidenţiat nevoia de cooperare între cei doi vecini, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui sud-coreean, Kang Min-seok.

Citește și: POTOP în Vietnam! Șase oameni au murit și peste 100 au fost răniți

„Premierul Suga şi-a exprimat speranţa în special ca cele două ţări să depăşească subiectele dificile şi să construiască o relaţie deschisă spre viitor”, a declarat Kang.

Moon i-a trimis de asemenea lui Suga o scrisoare de felicitare săptămâna trecută, spunând că este dispus să se aşeze oricând la masa discuţiilor pentru a îmbunătăţi relaţiile şi pentru a consolida schimburile diplomatice, economice şi dintre oameni.