DISTRIBUIȚI
Malay Mail

Autorităţile din Singapore au arestat un bărbat miercuri la întoarcerea sa în oraşul-stat după ce a fost încarcerat pentru spionaj în folosul Chinei în Statele Unite, declarând că vor investiga dacă el ar reprezenta un risc de securitate, informează Reuters, potrivit agerpres.

Dickson Yeo, cetăţean singaporez, s-a întors în Singapore după ce a executat o pedeapsă cu închisoarea în Statele Unite pentru că a acţionat ca agent ilegal al serviciilor secrete chineze.


Citeşte şi: Joe Biden este îngrijorat de întârzierile în distribuţia vaccinurilor

Departamentul de Securitate Internă (ISD) îl va intervieva pe Yeo pentru a stabili dacă s-a angajat în activităţi prejudiciabile securităţii în Singapore, potrivit unui comunicat.

„Singapore nu va permite ca cetăţenii noştri să devină subversivi sau să fie folosiţi de orice actor străin pentru activităţi care ne prejudiciază securitatea şi interesele naţionale”, a declarat ISD în comunicat.

Citeşte şi: Joe Biden este îngrijorat de întârzierile în distribuţia vaccinurilor

„Guvernul adoptă o poziţie foarte serioasă în legătură cu orice singaporez ce intră într-o relaţie clandestină cu un guvern străin şi se angajează în activităţi de spionaj sau subversive la cererea puterii străine”, potrivit ISD, adăugând că astfel de persoane fizice vor fi tratate în conformitate cu legile locale.