DISTRIBUIȚI
GdS

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a salutat vineri acordul convenit în ajun de miniştrii de finanţe din zona euro (Eurogrup), angajându-se că ”în bătălia pentru reconstrucţia Europei, Parlamentul European îşi va îndeplini rolul în apărarea cetăţenilor europeni”, indică un comunicat al PE, preluat de agerpres.

”Am avut dreptate să avem încredere în Europa. Propunerile Eurogrupului merg în direcţia corectă, cu transformarea Mecanismului European de Stabilizare (MES) într-un mecanism de ‘salvare a Europei’ de COVID-19. El va fi disponibil pentru a fi utilizat imediat în scopul creşterii spitalelor şi centrelor de cercetări, pentru a salva vieţile cetăţenilor europeni”, a afirmat Sassoli.


Citeşte şi: Un bebeluş din Filipine a murit de coronavirus

El a salutat, de asemenea, recomandarea Eurogrupului adresată Consiliului UE de a crea un fond pentru reconstrucţie finanţat prin instrumente inovatoare.

Miniştrii de finanţe din zona euro au convenit joi seară un acord privind un plan de susţinere de 500 de miliarde de euro pentru a face faţă consecinţelor economice ale crizei coronavirusului.

Citeşte şi: Mai marii Europei au hotărât un plan de susţinere de 500 de miliarde de euro

Franţa, Germania, Italia, Olanda şi Spania au ajuns la un compromis în special asupra condiţiilor de acces la liniile de credit ale MES, Olanda renunţând aparent la impunerea unor criterii economice specifice.