DISTRIBUIȚI
hepta

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a apreciat joi că există perspective bune ca Marea Britanie să negocieze cu Uniunea Europeană un acord privind perioada de tranziţie, înainte ca ţara insulară să părăsească blocul comunitar, în martie 2019, relatează Reuters, conform agerpres.

Davis a spus că, în tratativele desfăşurate până în prezent cu Bruxelles-ul, Marea Britanie doar a evocat succint problema perioadei de tranziţie şi că acest subiect nu va figura printre cele patru care vor fi abordate la runda viitoare de negocieri.


Citeşte şi: Bilanţ provizoriu după trecerea uraganului Irma prin Caraibe. Cel puţin nouă morţi şi peste 30 de răniţi – FOTO/VIDEO

Întrebat de un parlamentar ce perspective sunt ca un astfel de acord să fie convenit şi implementat până în martie 2019, David Davis a afirmat: ”Din ce vedem, Comisia Europeană este deschisă pentru discuţii despre tranziţie. Cred că există perspective foarte bune”.

Ministrul Davis le-a mai cerut parlamentarilor britanici să spună clar dacă ei consideră că există drepturi care nu sunt transpuse în legislaţia britanică de noua lege.

Parlamentul britanic va începe joi dezbaterea legislaţiei cu privire la ruperea legăturilor juridice, politice şi financiare în forma actuală cu UE, iar Partidul Laburist, aflat în opoziţie, spune că nu poate susţine legea fără ca aceasta să fie modificată astfel încât ea să protejeze mai bine drepturile lucrătorilor.

Citeşte şi: EXPLOZIE la un oficiu poştal din SUA. Cel puţin o persoană a fost rănită – FOTO

Adjunctul ministrului pentru Brexit, Steve Baker, le-a transmis însă parlamentarilor britanici că guvernul de la Londra nu va accepta amendamente care compromit obiectivul legii.

Uniunea Europeană a anunţat că discuţiile cu privire la viitoarele sale relaţii cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pot începe numai după ce toate cele 27 de state care vor rămâne în UE vor fi mulţumite de progresele înregistrate în trei domenii: drepturile cetăţenilor UE de pe teritoriul britanic, ‘factura divorţului’ dintre UE şi Londra şi frontiera dintre Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord.