DISTRIBUIȚI
dpa
Datele personale ale cancelarului german Angela Merkel, dar şi ale preşedintelui german, Frank-Walter Steinmeier, se află printre cele publicate de hackeri pe Twitter, potrivit Ziarului Rheinische Post, relatează news.ro.
Corpul de securitate naţională al Germaniei, BSI, s-a întrunit, vineri, după ce s-a aflat de atacul asupra a sute de politicieni cărora le-au fost publicate pe Twitter datele personale.
Politicieni din partidul de extremă-stânga Linke se află printre cei afectaţi, inclusiv Dietmar Bartsch, liderul grupării Linke în camera inferioară a Parlamentului.
Ziarul Rheinische Post a informat că printre cei afectaţi se numără şi cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Frank-Walter Steinmeier.
„Datele personale şi documentele aparţinând a sute de politicieni au fost publicate online”, a informat Martina Fietz, purtătoarea de cuvânt a Guvernului german la o conferinţă de presă.
Având în vedere o evaluare iniţială, nu au fost publicat informaţii sensibile din cancelarie, ”nici de la cancelar”, a afirmat ea.
Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a informat că forţele armate nu au fost afectate.
„Această scurgere de date de la sute de politicieni germani este alarmantă, dar în acelaşi timp nu este surprinzătoare”, a declarat Mike Hart de la firma de securitate cibernetică FireEye, făcând referire la atacuri anterioare.
„Oricine este responsabil doreşte să intimideze politicienii. Nu vor reuşi”, a decalrat Lars Klingbeil, secretarul general al Social Democraţilor.
Hackerii au publicat datele personale a sute de politicieni germani, membri ai partidelor importante, inclusiv date despre cardurile de credit şi numerele de telefon.
Datele, publicate pe un cont de Twitter, includ adrese, scrisori personale şi copii ale cărţilor de identitate, a informat televiziunea de stat germană.
Toate partidele germane majore au fost afectate, mai puţin gruparea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).
Identitatea hackerilor şi motivele atacului nu sunt cunoscute.